Eerste stapjes, welke schoenen ?

Eerste stapjes

We maken het allemaal mee, wanneer jouw baby geen baby meer is en pogingen gaan doen voor de aller eerste stapjes. Na de eerste tandjes, eerste woordjes volgt al snel het optrekken, en de eerste stappen. Dancing on the moon heeft een speciaal ontwikkeld schoentje met als doel de eerste stapjes zo fijn, zacht en makkelijk mogelijk te maken. Deze schoenen begeleiden een kleintje van kruipen naar lopen.
Onze schoenen met flexzool zijn licht, buigzaam, flexibel en speciaal ontwikkeld voor de eerste stapjes en volledig afgestemd op babyvoetjes. Babyvoetjes bestaan voornamelijk uit kraakbeen en de botstructuren worden pas in het eerste jaar echt gevormd. Daarom is goed schoensel enorm belangrijk, de voetjes zijn nog zacht en buigzaam en is de vorming en groei gemakkelijk te beïnvloeden.
We zien het allemaal wel voorbij komen, grote winkels die soms ook babyschoenen in het assortiment hebben en verkopen voor nog geen €15-,. Deze schoenen zijn geproduceerd in de massa , en niet gekeken naar de kwetsbaarheid van het babyvoetje. Vaak zijn deze schoentjes gemaakt van kunstleder en zelfs aan de binnenzijde afgewerkt met plastic e.d.
Dit belemmert niet alleen de groei en ontwikkelijk, maar zorgt ervoor dat het voetje ook niet kan ademen.

Dancing on the moon werkt enkel met duurzame materialen waaronder 100% leer. De schoenen sluiten goed aan op het voetje en er wordt onderscheid gemaakt tussen links en rechts. De schoenen met flexzool , een speciaal ontwikkeld loopzooltje die met de voetjes meebuigen. De verstevigde hiel en het uitneembaar voetbed bieden steun en stabiliteit., waardoor een kleintje vanaf de eerste stapjes een goede houding heeft.
Door al deze zorgvuldig uitgewerkte eigenschappen hoeven kleintjes niet te wennen aan het dragen van schoenen en zijn de eerste stapjes een feit. Deze speciaal ontwikkelde lijn met flexzool zijn verkrijgbaar in de maten M & L. (19 t/m 22). |

Wanneer heeft jouw kindje een schoen nodig met flexzool?

Als jouw kindje nog niet stapt is het niet noodzakelijk om schoenen met een flexzool aan te schaffen. In deze periode kun je het beste slofjes laten dragen welke de voetjes warm houden. Zie hier onze baby lijn met de maten XS t/m S.
Zodra jouw kleintje de eerste stapjes gaat zetten, is het handig schoentjes aan te schaffen met een flexibele zool. Zo kan er buitenshuis gestapt worden, en zullen de voetjes beschermd zijn tegen een harde of een koude ondergrond.

De punten van een goede eerste stapschoen op een rijtje:

 • Is soepel en buigt met de voet mee
 • Licht van gewicht
 • Zacht en comfortabel
 • Gemaakt van 100 % leder (laat het voetje ademen en voorkomt zweetvoetjes)
 • Heeft een comfortabel voetbed
 • Biedt ondersteuning bij de hiel
 • Sluit goed aan
 • Heeft een flexibele zool
eerste stapjes, loopschoenen, flexzool, baja boots, dancing on the moon

Leopard Baja Boots met een flexzool

img_6526

Soft Grey Baja boots met flexibele zool

4-8824

Powder pink Lilly Booties met flexibele zool

img_6480

Brown Baja Boots met flexibele zool

img_6247

Blush bow – Boho bow Moccasins met flexibele zool

 

2 Replies to “Eerste stapjes, welke schoenen ?”

 1. Odette schreef:

  Waar zijn de babyschoentjes te koop ? Wil graag mijn dochter verrassen

 2. Carlakraayenbrink@gmail.com schreef:

  Wat een geweldige schoentjes! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *